Interactievaardigheden en persoonlijk leiderschap

modulair

Wil je het beste uit je samenwerking met collega’s halen? Wil je kinderen optimaal begeleiden en meer weten over persoonlijk leiderschap? In deze verdiepende module leer je hoe je jouw manier van communiceren kunt analyseren en sturen.

De module richt zich op het herkennen en aanpassen van sensitief gedrag. Met dat gedrag kun je je interactievaardigheden sturen en naar een hoger plan tillen. Je doet kennis op van verschillende communicatievaardigheden en theorieën over begeleiding en coaching  en de toepassing ervan in je eigen praktijk.

Aan de hand van beeldmateriaal en eigen inbreng oefen je met het observeren van signalen die kinderen geven. Je leert je eigen pedagogische sensitiviteit analyseren in de begeleiding van kinderen en in de communicatie met collega’s. Ook onderzoek je in hoeverre daarbinnen ruimte is voor  autonomie. Zo werk je aan het vergroten van je eigen interactie- en begeleidingsvaardigheden en je persoonlijk leiderschap.

Traject onderwijsondersteuner

Je kunt deze module ook volgen als onderdeel van het traject ‘onderwijsondersteuner’. Om deze succesvol af te ronden volg je deze, én nog vier andere modules. Het gaat daarbij om de
volgende modules:

Met de behaalde modules (waarbij je ook de toetsing volgt per module) krijgt je vrijstelling wanneer je met de Associate degree opleiding of de pabo start. Wij bieden als Hogeschool IPABO naast de pabo-opleiding en de Associate degree opleiding tot leraar- ondersteuner nu dus ook een traject onderwijsondersteuner aan en verdiepende onderwijsmodules.

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners die zich willen verdiepen in interactievaardigheden en persoonlijk leiderschap.

Certificering

Je kunt ervoor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag in en je presentatie die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je vervolgens inwisselen voor een vrijstelling wanneer je start met de pabo of met de Ad PEP opleiding van Hogeschool IPABO.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de afrondende toets, ontvang je een bewijs van deelname.

Studie-omvang

84 studiebelastinguren

Investering

€ 695. Als je deze module combineert met drie andere modules krijg je een korting van € 150.

Periode

Start 2022

Lesdagen en lestijden in overleg

Literatuur

Strik, A. en Schoenmaker, J. (2016). Interactievaardigheden. Houten: Bohn Stafleu van Loghum

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!