Kinder-EHBO

Ben je opgelucht dat een collega je te hulp schiet wanneer een kind met een bloedende vinger naar je toe komt? Of ben je juist nieuwsgierig hoe je vorm en inhoud kunt geven aan het veiligheidsplan van je organisatie? In deze module krijg je lessen in kinder-EBHO en leer je tegelijkertijd wat er allemaal bij een goed veiligheidsplan komt kijken.

Binnen je organisatie onderzoek je hoe het veiligheidsplan in elkaar steekt. Je gaat na of iedereen er kennis van heeft en zich bewust is van de implicaties van het veiligheidsplan. Je maakt een verslag van je bevindingen en presenteert deze binnen je organisatie.

Keuzemodule

Dit is een keuzemodule. Je kunt ervoor kiezen om deze los te volgen maar ook als onderdeel van het modulair traject als onderwijsondersteuner. Om dit traject met succes af te kunnen ronden volg je vijf onderwijsmodules: Interactieve vaardigheden en persoonlijk leiderschap, pedagogiek en klassenmanagement, rekenen-wiskunde, taaldidactiek en 1 van de keuzemodules. Met de behaalde modules krijg je vrijstelling wanneer je met de Associate degree-opleiding of de pabo start.

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten, onderwijsondersteuners en leerkrachten die zich enerzijds willen verdiepen in het veiligheidsplan van de organisatie en anderzijds vaardiger willen worden in de toepassing van kinder-EHBO.

Certificering

Je kunt ervoor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag in en je presentatie die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je vervolgens inwisselen voor een vrijstelling wanneer je start met de pabo of met de Ad PEP opleiding van Hogeschool IPABO.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de afrondende toets, ontvang je een bewijs van deelname.

Studie-omvang

84 studiebelastingsuren (3ec).

Investering

€ 695. Als je deze module combineert met drie andere modules krijg je een korting van € 150.

Startdatum

oktober 2021

Periode

Bijeenkomsten  zin van 14.30 tot 17.30 op:

  • woensdag 13 oktober 2021
  • woensdag 27 oktober 2021
  • woensdag 10 november 2021

Meer informatie en aanmelden

Brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Of wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Vraag de brochure aan

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!