Master Onderwijs & Technologie (MOT)

incompanymaatwerk

Scholen en besturen hebben behoefte aan professionals die weten hoe je technologie kunt integreren in het onderwijs. Is dat een rol die bij jou past? Dan is de master Onderwijs & Technologie je op het lijf geschreven.

Meer over de opleiding

Met de master Onderwijs & Technologie leer je hoe je het onderwijs kunt verrijken met digitale technologie. Je ontwikkelt je tot een expert die kritisch onderzoekt hoe leren, onderwijzen en technologie elkaar optimaal versterken in de praktijk.

Als informeel leider introduceer jij straks nieuwe digitale middelen in de school. Je bent een bron van inspiratie voor anderen en stelt je expertise in dienst van innovaties. Je bedenkt en onderzoekt strategieën voor de ontwikkeling van krachtige leerprogramma’s. Dankzij jou zijn leerlingen straks voorbereid op een samenleving die steeds meer digitaliseert.

De opleiding is zowel praktisch als theoretisch. Je gaat samen met je medecursisten en je leerlingen veel oefenen met de mogelijkheden en toepassingen van technologie. Zo neem je deel aan workshops en ontwerp je onderwijs waarin creativiteit en technologie samenkomen. Denk hierbij aan augmented reality, virtual reality, film, fotografie, audio, animatie, 3D-apparatuur, serious gaming en programmeertools.

Je gaat bij je onderzoek niet alleen uit van de vraag: Hoe zet je deze technologie in?, maar vooral ook de vraag: Waarom zet je deze technologie in? Wordt het onderwijs met deze digitale middelen inderdaad geoptimaliseerd? Daarnaast leer je hoe je via kritisch onderzoek technologische ontwikkelingen kunt integreren in de eigen school, stichting of instelling. En je leert je eigen overtuigingen tegen het licht te houden.

Deze master is ontwikkeld binnen het partnerschap van Radiant Lerarenopleidingen. Je studeert en krijgt les op de locatie Hogeschool IPABO. Maar inschrijven als student doe je aan de Marnix Academie. Je ontvangt bij het afstuderen ook een masterdiploma van de Marnix Academie. Meer informatie en inschrijving.

Meld je aan voor een online voorlichting

Maak op een interactieve manier kennis met de inhoud en organisatie van de opleiding en leer hoe deze bijdraagt aan jouw professionele ontwikkeling en die van je collega’s. Tijdens de online voorlichting ontmoet je een docent van de opleiding en de opleidingscoördinator. Ook ontmoet je andere geïnteresseerden. Zij zijn veelal werkzaam in het primair of voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs. Er is alle ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het studeren aan de master Onderwijs & Technologie.

Aanmelden online voorlichting

Aanmelden proefstuderen

De stap om een master te volgen, zet je niet zomaar. Tijdens een voorlichtingsavond krijg je in korte tijd veel (praktische) informatie. Maar wil je echt ervaren wat het betekent om een masteropleiding te volgen? En wil je alvast de eerste stappen in je ontwikkeling als master zetten? Kom dan proefstuderen, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken en een vliegende start hebt!

Het is aan te raden eerst een voorlichtingsavond te volgen, maar als dat niet mogelijk is, kun je ook eerst proefstuderen.

Naam
Ik meld me aan voor (meerdere antwoorden mogelijk)

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

De master Onderwijs & Technologie is bedoeld voor onderwijsprofessionals met een afgeronde bacheloropleiding, die doordacht het onderwijs willen verrijken met digitale technologie.

Toelatingseisen

  • ten minste een afgeronde bacheloropleiding voor het onderwijs
  • een werkplek in het onderwijs

Certificering

Zodra de opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en jij de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je de mastergraad Master of Education (MEd).

Studie-omvang

De gemiddelde studielast is 20 uur per week. Per week moet je één dag beschikbaar zijn voor colleges, leerkringen, zelfstudie en opdrachten in de eigen school. Er wordt uitgegaan van 40 studieweken in een studiejaar.

In het tweede jaar is het aantal contacturen kleiner dan in het eerste jaar. Vooral in het tweede semester is er veel minder contacttijd aangezien dan het praktijkonderzoek uitgevoerd zal worden.

Totaal bestaat deze opleiding uit 1680 studiebelastingsuren.

Investering

Voor nieuwe 1e-jaarsstudenten die in 2022-2023 met de opleiding starten zijn de kosten € 7.800,-Dit bedrag is opgebouwd uit het instellingscollegegeld van € 7.579,- en de verblijfskosten voor het tweedaagse startseminar van € 221,-. Voor de aanschaf van boeken houd je daarnaast rekening met een bedrag van ca. € 300,- per jaar. 

Als extraneus, ook wel examenstudent genoemd, betaal je €2.209,- euro examengeld voor het studiejaar 2022-2023. Je hebt dan alleen recht op het afleggen van examens en tentamens binnen de ingeschreven opleiding, maar geen recht op onderwijs of begeleiding. 

Startdatum

september 2023

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!