Mentor en werkplekbegeleider

Als aanstaande mentor werk je tijdens deze cursus met de praktijk van je eigen school. Je leert cursisten in de praktijk te begeleiden en te beoordelen. Tijdens de opleiding ben je zelf de mentor van een student van Hogeschool IPABO.

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Je leert verschillende technieken en stijlen van begeleiding, coaching en communicatietechnieken. Je ontdekt of ‘beoordelen’ en ‘begeleiden’ bij elkaar passen en onder welke voorwaarden ze daadwerkelijk effectief zijn. Je maakt kennis met het onderwijsprogramma van Hogeschool iPabo. Je ontwikkelt je als werkplekbegeleider op de volgende terreinen:

  • Coaching en communicatievaardigheden.
  • Begeleiden en coachen van leraren en studenten.
  • Structuur van de opleiding van de Hogeschool IPABO.
  • Formuleren van leervragen.
  • Begeleiden en evalueren van lessen van studenten.

Tijdens de opleiding is er aandacht voor taakopvatting, positionering, facilitering, procedures en de bijbehorende afstemming op de eigen organisatie, hogeschool, schoolopleider en werkveldassessor.

Doel verdiepingsprogramma

Het begeleiden van studenten die praktijkonderzoek doen binnen de school. Je maakt kennis met de facetten van het cyclisch werken bij dit praktijkonderzoek en begeleidt de studenten bij:

  • De formulering van een onderzoeksvraag en de daarbij horende deelvragen en het opzetten van een vooronderzoek.
  • De beoordeling op de werkplek en de opleiding

Doelgroep

Leerkrachten (speciaal) basisonderwijs, mentoren of directeuren die opgeleid willen worden in het beoordelen van studenten en begeleiden van leerkrachten.

Studie-omvang

Het basisprogramma bestaat uit 4 bijeenkomsten op woensdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur op Hogeschool IPABO in Amsterdam of Alkmaar. De totale studiebelasting bedraagt 30 uur.

Het verdiepingsprogramma bestaat uit 2 bijeenkomsten op woensdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur op Hogeschool IPABO in Amsterdam of Alkmaar. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.

Investering

De kosten per deelnemer bedragen voor het basisprogramma inclusief het verdiepingsprogramma € 995. Voor mentoren van scholen of besturen waarmee Hogeschool IPABO een samenwerkingsovereenkomst heeft, is deze opleiding gratis.

Startdatum

september 2021

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!