Moeilijke onderwerpen in de klas

modulair

Als leraar word je soms geconfronteerd met onderwerpen, die moeilijk bespreekbaar lijken in de klas. Denk hierbij aan onderwerpen als seksuele diversiteit, radicalisme, kindermisbruik, echtscheiding, dood en rouw, of gebeurtenissen uit de actualiteit.  Misschien ben je niet goed voorbereid of weet je niet hoe je erop in kunt gaan.

In deze keuzemodule leer je hoe je moeilijke onderwerpen met je klas kunt bepreken. Ook ontdek je de verschillende mogelijkheden die je hebt als leraar. Aan de orde komen: gespreksvoering, een onderzoek op je stageschool naar protocollen, een interview met een leraar, ervaringen van anderen, materiaal voor kinderen, werkvormen en informatie. Daarbij is er ook aandacht voor je persoonlijke en professionele opvattingen en hoe deze zich verhouden tot de moeilijke onderwerpen die je tegen kunt komen.

Keuzemodule

Dit is een keuzemodule. Je kunt ervoor kiezen om deze los te volgen maar ook als onderdeel van het modulair traject als onderwijsondersteuner. Om dit traject met succes af te kunnen ronden volg je vijf onderwijsmodules: Interactieve vaardigheden en persoonlijk leiderschap, pedagogiek en klassenmanagement, rekenen-wiskunde, taaldidactiek en 1 van de keuzemodules. Met de behaalde modules krijg je vrijstelling wanneer je met de Associate degree-opleiding of de pabo start.

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten, onderwijsondersteuners en leraren die zich verder willen bekwamen in het omgaan met en het voeren van gesprekken over moeilijke onderwerpen in de klas.

Certificering

Naar aanleiding van een casus vindt een bespreking plaats waarop wordt gereflecteerd.

Studie-omvang

84 studiebelastingsuren

Investering

€ 795. Als je deze module combineert met drie andere modules krijg je een korting van € 150.

Periode

Bijeenkomsten zijn gepland op donderdagen van 15 – 18 uur

 

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!