Oriëntatie op leiderschap

Als leraar geef je dagelijks leiding aan een groep kinderen en je werkt nauw samen met collega’s. Waarom niet eens onderzoeken of leidinggeven aan een school iets voor jou is? Dat kan met de managementopleiding Oriëntatie op Leiderschap.

Het aantal leidinggevende taken en functies in het primair onderwijs groeit nog steeds. Het beeld van één leidinggevende per school verdwijnt, het onderwijs wordt steeds complexer, scholen worden groter. Daarom is spreiding van leiderschap een belangrijke opdracht voor de toekomst.

Het leraarschap vraagt om kwaliteiten waarvan er een aantal in de basis overeenkomen met die van een leidinggevende. Tijdens de managementopleiding Oriëntatie op leiderschap kun je onderzoeken of leidinggeven iets voor jou is.
Je maakt kennis met theorie, inzichten en vaardigheden die je nodig hebt om leiding te geven in het onderwijs. Aan de hand van theorielessen reflecteer je op je eigen ervaringen. Op grond hiervan neem je beslissingen en ga je handelen. Zo leer je leidinggeven in de context van je eigen schoolorganisatie. Daarnaast leer je communiceren en organiseren op bouwniveau en schoolniveau. Je leert over verschillende stijlen van leidinggeven in het algemeen en onderwijskundig leiderschap in het bijzonder.

 

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Het werven en opleiden van leidinggevenden. Aandacht voor oriënteren op management, onderhouden van het leidinggeven, komen tot excellent niveau op één of meer competenties.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor leraren, (bouw)coördinatoren of teamleiders.

Toelatingseisen

Voorafgaand aan het traject vindt een criteriumgericht interview plaats waarin je je ambitie, loopbaan en loopbaanwensen toelicht. Samen verkennen we over welke kennis en vaardigheden een manager moet beschikken en welke persoonskenmerken hierbij passen. Aan de hand van de uitkomsten van een ontwikkelassessment kijken we naar je persoonlijkheid en onderzoeken we welke competenties verder ontwikkeld kunnen worden.

Certificering

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Oriëntatie op leiderschap.

Studie-omvang

Het traject omvat 6 bijeenkomsten van 3 uur. Intake, schoolbezoek, loopbaangesprek zijn in overleg en de bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 14.00-17.30 uur. De inhoudelijke bijeenkomsten volg je met een vaste leergroep. Verder besteed je tijd aan literatuurstudie, het uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van werkstukken.

Investering

De opleiding kost € 1.995 per deelnemer Verder zijn de persoonlijke kosten voor boeken en materialen: ongeveer € 150. Deze opleiding kan ook als in company-project van één of meerdere schoolbesturen aangeboden worden. Data, kosten en locatie zijn dan in overleg op basis van een offerte.

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!