Pedagogiek en klassenmanagement

modulair

Heb je soms moeite om de klas weer stil te krijgen of op een plezierige manier rustig aan het werk te zetten? In deze keuzemodule ga je in op de pedagogische aspecten van goed klassenmanagement. Je leert hoe je effectief orde houdt.

Je kijkt met een kritische blik naar je klas en je eigen handelen. Wat werkt en wat werkt niet? Wat weet je uit de theorie? Hoe ga je om met verschillende soorten leerlingen en hun verschillende gedrag?  Hoe wordt dit gedrag veroorzaakt en wat kan jij als leraar of leraarondersteuner daarin betekenen? Hoe zorg je ervoor dat de leerlingen effectief kunnen leren?

Je wisselt met andere cursisten ervaringen uit en oefent met klassenmanagement en orde houden in verschillende lessituaties.

Traject onderwijsondersteuner

Je kunt deze module ook volgen als onderdeel van het traject ‘onderwijsondersteuner’. Om deze succesvol af te ronden volg je deze, én nog vier andere modules. Het gaat daarbij om de
volgende modules:

Met de behaalde modules (waarbij je ook de toetsing volgt per module) krijgt je vrijstelling wanneer je met de Associate degree opleiding of de pabo start. Wij bieden als Hogeschool IPABO naast de pabo-opleiding en de Associate degree opleiding tot leraar- ondersteuner nu dus ook een traject onderwijsondersteuner aan en verdiepende onderwijsmodules.

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners maar ook voor leraren die zich willen verdiepen in de pedagogische aspecten van goed klassenmanagement.

Certificering

Je kunt ervoor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag in en je presentatie die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je vervolgens inwisselen voor een vrijstelling wanneer je start met de pabo of met de Ad PEP opleiding van Hogeschool IPABO.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de afrondende toets, ontvang je een bewijs van deelname.
.

Studie-omvang

84 studiebelastingsuren

Investering

€ 795. Als je deze module combineert met drie andere modules krijg je een korting van € 150.

Periode

Start 2023

Lesdagen en lestijden in overleg

Literatuur

Teitler, P. & Brussel, A. van (2012). Lessen in orde op de basisschool. Handboek voor de onderwijspraktijk. Bussum: Coutinho.

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!