Rekencoördinator

Wil jij je sterk maken voor goed rekenonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Rekencoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Je geldt straks als de rekencoördinator van je basisschool of op bovenschools niveau. Vakinhoudelijk weet je alles rekenen en wiskunde. Je begrijpt ook hoe je leerlingen met een rekenachterstand het beste kunt stimuleren en leerlingen met een wiskundeknobbel kunt prikkelen. Die kennis kun je als geen ander overdragen op je collega’s, die je ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van hun rekenlessen. In samenspraak met de directie stel jij het beleid op voor het rekenonderwijs.

Onderdelen van de opleiding

  • gespreid leiderschap: de positie van de coördinator in de school
  • beleid maken en organiseren (de schoolorganisatie onder de loep)
  • leiding geven aan veranderingen
  • collega’s ondersteunen, omgaan met weerstanden.

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Je werkt actief aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op je eigen school. Je stelt in samenspraak met de directie een beleidsplan op gericht op kwaliteitsverbetering en geeft samen met collega’s uitvoering aan dit plan.

Toelatingseisen

Je kunt deze specialisatie volgen nadat je de module Rekenspecialist hebt afgerond.

Omvang

Deze module omvat 6 bijeenkomsten van 3 uur, waaronder een bijeenkomst voor presenteren. De totale studiebelasting van deze module bedraagt 112 uur. De opleiding start in september 2021 op Hogeschool iPabo te Amsterdam of Alkmaar. In overleg is het mogelijk om met minimaal 8 cursisten de modules op eigen locatie in company uit te voeren.

Investering

De kosten per deelnemer bedragen € 995,-. De kosten voor boeken en materialen bedragen ongeveer € 95,- .

Meer informatie en aanmelden

Brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Of wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Vraag de brochure aan

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!