Rekencoördinator

incompanymaatwerk

Wil jij je sterk maken voor goed rekenonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Rekencoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Meer info over de opleiding

Je geldt straks als de rekencoördinator van je basisschool of op bovenschools niveau. Vakinhoudelijk weet je alles rekenen en wiskunde. Je begrijpt ook hoe je op verschillende niveaus leerlingen kunt ondersteunen. Die kennis kun je als geen ander overdragen op je collega’s, die je ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van hun rekenlessen. In samenspraak met de directie stel jij het beleid op voor het rekenonderwijs.

Onderdelen van de opleiding

Je vergroot je eigen kennis van reken- en wiskundedidactiek tijdens de bijeenkomsten rekenspecialist. Tijdens het onderdeel veranderkunde krijg je tools in handen om in de rol van coördinator je collega’s te motiveren en te ondersteunen bij het werken aan beter reken- en wiskundeonderwijs. De combinatie van rekenspecialisme met inzicht in de dynamiek van de organisatie met het onderdeel veranderkunde zorgen dat je jouw rol van rekencoördinator goed in zal kunnen vullen.

In company?

Maatwerk en in company (op eigen locatie) is mogelijk. We gaan graag in gesprek om de inhoud zoveel mogelijk af te stemmen op de vraagstukken en behoeften van deelnemers en scholen.

Online voorlichting

Op 10 mei, van 15.30-16.00 geeft IPABO een online voorlichting over deze opleiding. Meld je aan via het formulier.

Naam

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Je werkt actief aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op je eigen school. Je stelt in samenspraak met de directie een beleidsplan op gericht op kwaliteitsverbetering en geeft samen met collega’s uitvoering aan dit plan.

Doelgroep

Leerkrachten die werken aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en zich willen ontwikkelen tot vakinhoudelijk coördinator.

Toelatingseisen

Afgeronde pabo-opleiding en je ambitie is om in samenspraak met de directie de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op jouw school te verbeteren.

Certificering

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Rekencoördinator.

Studie-omvang

Deze module omvat 18 bijeenkomsten van 3 uur, waaronder een bijeenkomst voor presenteren. De totale studiebelasting van deze module bedraagt 336 uur.

Investering

De kosten per deelnemer voor de totale opleiding rekencoördinator bedragen € 2.985. De opleiding rekencoördinator rekenspecialist omvat twee modules taalspecialist en één module veranderkunde. De kosten voor boeken en materialen bedragen ongeveer € 250.

Startdatum

september 2023

Periode

Bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 15 – 18 uur

 

 

 

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!