Rekenspecialist

Ben jij dol op cijfers en getallen en kun je als geen ander uitleggen hoe je daarmee omgaat? Dan is de post-hbo-opleiding Rekenspecialist iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert. Jij zorgt dat het lesprogramma klopt tot achter de komma.

Je geldt straks als dé rekenspecialist van je basisschool of op bovenschools niveau. Vakinhoudelijk weet je alles van rekenen en wiskunde. Je begrijpt ook hoe je leerlingen met een rekenachterstand het beste kunt stimuleren en leerlingen met een wiskundeknobbel kunt prikkelen. Die kennis kun je als geen ander overdragen op je collega’s, die je ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van hun rekenlessen.

Modules en onderzoeken

De opleiding bestaat uit twee modules van 6 bijeenkomsten. In module 1 behandelen we gecijferdheid, vakinhoud,  (vak)didactische en pedagogische implicaties en collegiaal advies in groep 1 tot en met 5. In module 2 behandelen we dezelfde onderwerpen, maar dan in groep 6 tot en met 8. De verdieping kun je vinden in de derde module bij de opleiding Rekencoördinator.

Tijdens de opleiding voer je een aantal kleine onderzoeken uit in je school. Je voert onder andere opdrachten uit om het rekenonderwijs in de school in kaart te brengen. Het is dus belangrijk dat je directie je daartoe de mogelijkheid geeft. In de opleiding wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de ervaringen van de deelnemers met de praktijk in de klas, de vakdidactiek en het eigen didactisch handelen met de kinderen.

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Je ontwikkelt je vakinhoudelijk tot rekenspecialist en werkt actief aan de verbetering van de kwaliteit van het rekenonderwijs op je eigen school.

Toelatingseisen

  • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelorsdiploma;
  • Je hebt een geschikte leer- of werkplek waar je de theorie in praktijk kunt brengen en opdrachten kunt uitvoeren.

Certificering

Als je beide modules met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je het certificaat Rekenspecialist.

 

Omvang

Per module zijn er 6 bijeenkomsten van 3 uur, waaronder per module een bijeenkomst voor presenteren. Je kunt je ook inschrijven voor één van de modules. De totale studiebelasting per module bedraagt 84 uur.

Investering

De kosten per deelnemer bedragen € 995,- per module en voor de modules gezamenlijk € 1.990,- De kosten voor boeken en materialen bedragen ongeveer € 95,- per module.

Startdatum

mei 2021

Meer informatie en aanmelden

Brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Of wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Vraag de brochure aan

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!