Schoolleider Basisbekwaam verkort

Wil je beter worden in leiding geven? Heb jij in de afgelopen drie jaar een diploma Middenmanagement behaald? Dan kun je het diploma Basisbekwaam via een verkort programma behalen. Tijdens deze opleiding worden thema’s die aan bod kwamen in de opleiding Middenmanagement verder uitgediept tot het niveau van Basisbekwaam leidinggevende. De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor leerkrachten en coördinatoren die een certificaat Middenmanagement hebben behaald en de ambitie hebben om door te groeien naar geregistreerd adjunct-directeur (RADO) via het diploma Basisbekwaam.

Toelatingseisen

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelorsdiploma;
  • Je hebt een geschikte leer- of werkplek waar je de theorie in praktijk kunt brengen en opdrachten kunt uitvoeren;
  • Bij de start van de opleiding neem je deel aan een ontwikkelassessment.

Hiermee geef je richting aan jouw persoonlijke ontwikkeling;

  • Op basis van relevante werkervaring, jouw huidige rol in de organisatie, eerder behaalde onderdelen van Middenmanagement (Teacher Leader) of andere relevante Master- en/of leiderschapsopleidingen bestaat de mogelijkheid om de opleiding meer op maat te doorlopen.

Certificering

Wanneer je het verkorte programma succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Basisbekwaam.

Met het diploma Basisbekwaam kun je je registreren als adjunct-directeur onderwijs (RADO) bij het Schoolleidersregister. Je dient dan wel een functie te hebben die vergelijkbaar is met adjunct-directeur.

Studie-omvang

Het verkorte programma omvat een totale studielast van 196 uur (7 EC’s). Er zijn 10 inhoudelijke studiedagen en daarnaast nog dagen met een vaste leergroep, literatuurstudie, praktijkopdrachten, onderzoek en werkstukken.

Investering

Het verkorte programma kost € 2.845,-. Verder zijn de persoonlijke kosten voor boeken en materialen ongeveer € 150,-. Deze opleiding kan ook als incompany project van één of meerdere schoolbesturen worden aangeboden. Data, kosten en locatie zijn dan in overleg op basis van een offerte.

Startdatum

september 2021

Meer informatie en aanmelden

Brochure

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Of wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Vraag de brochure aan

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!