Specialist Toekomstgericht Onderwijs: Wetenschap, technologie en ICT inbedden in jouw onderwijs

incompanyhybridemaatwerk

Ben jij die leraar bij wie kinderen en collega’s als eerste aankloppen als ze vragen hebben over onderzoekend leren? Word je gewaardeerd om jouw innovatieve ideeën over onderwijs en heb je affiniteit met digitale middelen? Na afronding van de post-hbo-opleiding Toekomstgericht Onderwijs ben je erkend specialist in het onderwijs van vandaag en morgen.

Ben jij de vraagbaak als het gaat om eigentijds onderwijs in de klas? Dan is de specialisatie Toekomstgericht onderwijs iets voor jou. De opleiding is deels online te volgen en ook incompany behoort tot de mogelijkheden. 

Meer informatie over de opleiding

Je geldt straks als de inspirator en specialist in Toekomstgericht Onderwijs. Voor alle collega’s en kinderen ben jij de vraagbaak als het gaat om eigentijds onderwijs in de klas. We gaan aan de slag met het ontwikkelen en evalueren van lessen waarbij onderzoekend leren, wetenschap en technologie, en ICT-middelen centraal staan. Je bent vakdidactisch deskundig en weet hoe je je onderwijs op een 21e-eeuwse manier vormgeeft. Je bent bekend met de principes van veranderkunde en kunt collega’s op professionele wijze inspireren en begeleiden om mee te groeien bij innovaties. Je kunt goed samenwerken met andere specialisten in de schoolorganisatie en ziet de meerwaarde daarvan in.

Verdiepingstraject

Leerkrachten (speciaal) basisonderwijs die afgelopen cursusjaren zijn opgeleid tot specialist op een bepaald gebied kunnen ook een verdiepingstraject volgen. In het verdiepingstraject leer je om samen met collega-leerkrachten en cursisten op de werkplek binnen een plg te leren van en met elkaar. Je voert praktijkgericht onderzoek uit om veranderingen of onderwijsvernieuwing in de klas of op school in gang te zetten.

Online voorlichting

Martijn Weesing geeft 14 februari van 16.00 – 17.00 uur een online voorlichting over deze opleiding. Meld je aan via onderstaand formulier.

Naam

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Het leren kennen van de vakinhoud en vakdidactiek van Specialist Toekomstgericht Onderwijs.
Onderwerpen die aan bod komen in de opleiding:

  • het leergebied Specialist Toekomstgericht Onderwijs, met veel aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden, bronnen, leerlijnen en instrumenten;
  • de didactiek van onderzoekend leren en ontwerpend leren, inspelen op en begeleiden van leerlingen;
  • onderwijs voor specifieke groepen zoals het jonge kind en (hoog)begaafden;
  • de integratie met andere domeinen/ leergebieden (onder andere taal, rekenen en ict-toepassingen).

Er wordt gebruik gemaakt van actuele literatuur. Op de bijeenkomsten wordt het geleerde voortdurend getoetst aan de eigen praktijk. Je gaat een veranderplan maken voor de schoolontwikkeling op het gebied van Specialist Toekomstgericht Onderwijs. Tijdens een van de lessen ga je daarbij een collega coachen en begeleiden.

Doelgroep

Leerkrachten (speciaal) basisonderwijs, die opgeleid willen worden tot Specialist Toekomstgericht Onderwijs. Een specialist heeft minimaal 2 jaar ervaring als leerkracht basisonderwijs en affiniteit met onderzoekend en ontwerpend leren.

Toelatingseisen

Een specialist heeft minimaal 2 jaar ervaring als leerkracht basisonderwijs en affiniteit met onderzoekend en ontwerpend leren.

Studie-omvang

Richtlijn: 18 dagdelen van 3 uur in 1 jaar. Daarnaast zijn er 4 intervisiebijeenkomsten van 2 uur onder leiding van de deelnemende scholen of geregeld door deelnemers zelf en een werkbezoek in Nederland zoals een conferentie. De studielast van de opleiding is ongeveer 336 uur.

Investering

De kosten per deelnemer bedragen € 2.995. De kosten voor boeken en materialen bedragen ongeveer € 150. De kosten van het werkbezoek zijn niet inbegrepen in de prijs.

 

Startdatum

september 2023

Periode

Bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 15 – 18 uur

 

 

 

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!