Taalcoördinator

incompanymaatwerk

Wil jij je sterk maken voor goed taalonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Taalcoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het taalonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Je geldt straks als de taalcoördinator van je basisschool of op bovenschools niveau. Je begrijpt hoe je leerlingen met een taalachterstand het beste kunt stimuleren en leerlingen met een taalknobbel kunt prikkelen. Die kennis kun je als geen ander overdragen op je collega’s, die je ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van hun taallessen. In samenspraak met de directie stel jij het beleid op voor het taalonderwijs.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding bestaat uit drie modules van 6 bijeenkomsten.

In twee modules gaan we in op: visie, taalbeleid, vakinhoud (vak)didactische, pedagogische implicaties en collegiaal advies en je vergroot je eigen kennis van de taal- en leesdidactiek tijdens de bijeenkomsten. Deze twee modules vormen samen ook de opleiding Taalspecialist.

In de derde module staat het onderdeel veranderkunde centraal. Tijdens dit onderdeel veranderkunde krijg je tools in handen om in de rol van coördinator je collega’s te motiveren en te ondersteunen bij het werken aan beter taal- en leesonderwijs. De combinatie van taalspecialisme met inzicht in de dynamiek van de organisatie met het onderdeel veranderkunde zorgen dat je jouw rol van taalcoördinator goed in zal kunnen vullen. Tijdens de opleiding voer je een aantal kleine onderzoeken uit in je school. Je voert onder andere opdrachten uit om het taalonderwijs in de school in kaart te brengen. Het is dus belangrijk dat je directie je daartoe de mogelijkheid geeft. In de opleiding wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de eigen onderwijspraktijk

In company?

Maatwerk en in company (op eigen locatie) is mogelijk. We gaan graag in gesprek om de inhoud zoveel mogelijk af te stemmen op de vraagstukken en behoeften van deelnemers en scholen.

Online voorlichting

Op 10 mei, van 15.00-16.00 uur geeft IPABO een online voorlichting over deze opleiding. Meld je aan via het formulier.

Naam

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Je werkt actief aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op de eigen school. Je stelt in samenspraak met de directie, en een beleidsplan op gericht op kwaliteitsverbetering en geeft samen met collega’s uitvoering aan dit plan.

Toelatingseisen

Afgeronde pabo-opleiding en je ambitie is om in samenspraak met de directie de kwaliteit van het taal- en leesonderwijs op jouw school te verbeteren.

Studie-omvang

Richtlijn: per module 6 bijeenkomsten van 3 uur. Totaal zijn er 18 bijeenkomsten, waaronder een bijeenkomst voor presenteren. De totale studiebelasting van deze module bedraagt 336 uur.

Investering

De kosten per deelnemer voor de totale opleiding taalcoördinator bedragen € 2.985. De opleiding taalcoördinator omvat twee modules taalspecialist en één module veranderkunde. De kosten voor boeken en materialen bedragen ongeveer € 250.

Startdatum

september 2023

Periode

Bijeenkomsten vinden plaats op woensdagen van 15 – 18 uur.

 

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!