Taaldidactiek

modulair

Het uitbreiden van de woordenschat is essentieel voor de taalontwikkeling van een kind. De module Taaldidactiek is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners die zich verder willen verdiepen in taalactiviteiten voor kinderen.

Het uitbreiden van de woordenschat is essentieel voor de taalontwikkeling van een kind. Die ontwikkeling begint al vanaf de geboorte en eindigt misschien wel nooit. Een goede begeleiding bij het uitbreiden van de woordenschat is van groot belang voor een kind. Daar kan een leraarondersteuner of medewerker van een kinderopvang een mooie bijdrage aan leveren.

Tijdens de module wordt de theorie van woordenschatontwikkeling verder uitgediept. Groepsgewijs ontwikkel je activiteiten om de woordenschat van kinderen uit te breiden. je bespreekt de activiteiten met je medecursisten en voert ze vervolgens in de praktijk uit.

De bijeenkomsten worden deels theoretisch en deels praktisch ingevuld. Op grond van je analyses en bevindingen, geef je in de laatste bijeenkomst een presentatie met je medecursisten.

Traject onderwijsondersteuner

Je kunt deze module ook volgen als onderdeel van het traject ‘onderwijsondersteuner’. Om deze succesvol af te ronden volg je deze, én nog vier andere modules. Het gaat daarbij om de
volgende modules:

Met de behaalde modules (waarbij je ook de toetsing volgt per module) krijgt je vrijstelling wanneer je met de Associate degree opleiding of de pabo start. Wij bieden als Hogeschool IPABO naast de pabo-opleiding en de Associate degree opleiding tot leraar- ondersteuner nu dus ook een traject onderwijsondersteuner aan en verdiepende onderwijsmodules.

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor onderwijsassistenten of onderwijsondersteuners die zich verder willen verdiepen in de didactiek van de Nederlandse taal.

Certificering

Je kunt ervoor kiezen om de module af te ronden met een bijbehorende toets. Je levert dan je verslag in en je presentatie die door de docent wordt beoordeeld. Bij een voldoende ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je vervolgens inwisselen voor een vrijstelling wanneer je start met de pabo of met de Ad PEP opleiding van Hogeschool IPABO.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de afrondende toets, ontvang je een bewijs van deelname.

Studie-omvang

84 studiebelastingsuren

Investering

€ 795. Als je deze module combineert met drie andere modules krijg je een korting van € 150.

Startdatum

september 2023

Periode

start 2022

Lesdagen en lestijden in overleg

Literatuur

Verhallen, M. (2009). Meer en beter woorden leren. Een brochure over de relatie tussen taalvaardigheid en schoolsucces. Utrecht: Projectbureau Kwaliteit PO-Raad.

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!