Traject inductiefase

Als je begint als leerkracht komt er in een schooljaar veel op je af. Heb je overal wel tijd voor? Hoe verdeel je de aandacht over de verschillende werkzaamheden? In de workshop Traject Inductiefase kijken we naar jouw werkstijl en hoe deze bijdraagt aan een effectieve manier van tijdsbesteding. De bijeenkomsten worden verzorgd door experts die je op praktische wijze vele handvatten aanreiken.

Klassenmanagement en timemanagement

Samen zoeken we naar een goede balans tussen werk en privé. Je oefent met prioriteiten stellen en leert hoe je je grenzen stelt. Ook kijken we naar de manier waarop je onderwijs samen met de leerlingen organiseert in de klas. Je krijgt zo inzicht in de keuzes die je maakt en waar je je tijdsbesteding effectiever kunt inrichten.

Omgaan met opvallend gedrag

Uit onderzoek van Marjolein Zee (onderwijspedagoog en universitair docent) komt naar voren dat een kwart van de leerlingen stoorzender is. Hoe ga je hiermee om? Welke methodes zijn er om opvallend gedrag te observeren?  Hoe speel je als leerkracht in op specifieke ondersteuningsbehoeften van kinderen? En hoe krijg je voldoende vertrouwen in je eigen handelen?  Via eigen casussen wordt hierop ingegaan. Je krijgt handelingsperspectieven aangereikt bij het omgaan met verschillen in gedrag.

Gesprekken met ouders

Wat willen leerkrachten van ouders en andersom? Hoe ga je om met ouders? Het motto van deze workshop is: een positieve omgang met elkaar begint met vragen. We oefenen met gesprekstechnieken. Daarbij komen vragen aan bod als: hoe stem je op een goede manier met ouders af? Hoe wissel je informatie uit? Ook hier werk je vanuit voorbeelden uit de praktijk. Je leert soepel en effectief om te gaan met ouders, ook in lastige situaties.

Hoe je kijkt maakt wat je ziet

In het onderwijs wordt van de leerkracht steeds meer gevraagd dat deze stilstaat bij de vorming van leerlingen. Het gaat niet meer alleen om overdracht van kennis en culturele waarden en normen, maar ook om persoonlijke vorming. We gaan uit van het idee dat hoe je kijkt naar kinderen, maakt wat je ziet. En we onderzoeken hoe je kinderen leert kijken naar de wereld?  Je krijgt zicht op de mogelijkheden om binnen je eigen onderwijs meer stil te staan bij de vorming van je leerlingen.

Locatie

Hogeschool IPABO Amsterdam of Alkmaar.

 

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Leerkrachten die minder dan 5 jaar aan het werk zijn in het basisonderwijs en overige geïnteresseerden.

Studie-omvang

Het traject omvat 4 workshops. Per workshop 1 bijeenkomst op woensdagmiddag van 14.30 – 17.30 uur.

Investering

Kosten voor het hele traject zijn €995 per deelnemer. Kosten per workshop zijn €255 per deelnemer. Deze workshop kunnen ook als in company-traject van één of meerdere schoolbesturen aangeboden worden. Data en kosten zijn dan in overleg op basis van een offerte.

Startdatum

september 2021

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!