Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs

incompanyhybridemodulair

Iedereen weet wel dat meeste kinderen graag bewegen en spelen. Maar hoe houd je die motivatie vast in het gymlokaal en daarbuiten? Tijdens de post-hbo-opleiding Bewegingsonderwijs leer je daar alles over. Ben jij straks die vakspecialist die ook het wat minder sportieve kind plezier in bewegen geeft?

Hoe betrek je alle kinderen – de energieke, maar ook de timide kinderen – bij gymlessen? Hoe creëer je bewegingssituaties die kinderen stimuleren en prikkelen. Hoe laat je kinderen samen spelen? In drie blokken leer je hoe je de kracht van bewegen en spelen op de basisschool optimaal kunt benutten.

De opleiding bestaat uit drie blokken:

  • Blok 1:    Aanbieden van activiteiten;
  • Blok 2:    Begeleiding en leerhulp;
  • Blok 3:    Maatwerk en visie.

Online voorlichting

Op 29 maart 16.00-16.30 uur verzorgt IPABO een online voorlichting over deze opleiding. Meld je aan via onderstaand formulier.

Naam

Alle praktische zaken op een rij

Doelen

Bewegingssituaties en -lessen inrichten waarbij de motivatie van kinderen tijdens bewegingsonderwijs wordt vastgehouden. Je leert verschillende organisatievormen, zoals klassikaal, in groepen, vrij werken en buitenlessen te presenteren. Het aanbod is veelzijdig en diepgaand.

Doelgroep

Leerkrachten (speciaal) basisonderwijs met affiniteit voor bewegingsonderwijs die opgeleid willen worden tot Vakspecialist Bewegingsonderwijs. De leraar heeft een behoorlijke eigen vaardigheid en motivatie voor het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs aan meerdere groepen op een school.

Toelatingseisen

Een representatieve eigen vaardigheid en veel motivatie voor het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs zijn een aanbeveling voor het volgen van de opleiding.

Certificering

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het diploma Leerging Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs.

Studie-omvang

De totale opleiding omvat 3 blokken. Elk blok bestaat uit 15 bijeenkomsten van 3 uur op woensdagmiddag of woensdagavond.

Elk blok heeft een studiebelasting van 200 uur. Voor de stage is in totaal 140 uur studiebelasting (= 70 lessen) gerekend. De totale studiebelasting is 600 uur.

Investering

De kosten per deelnemer bedragen € 1.045 per blok. De totale opleiding voor Vakspecialist Bewegingsonderwijs omvat 3 blokken en kost in totaal € 3.135.

Startdatum

september 2023

Periode

  • Blok 1 en 2 starten in september 2023
  • Blok 3 start januari 2024

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!