Workshops Speleon

In de workshops Speleon leren leerkrachten en pedagogisch medewerkers om uitdagende spelleersituaties te organiseren die goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Spel bevordert spontaan leren bij kinderen, stimuleert ze om zelf op verkenningstocht te gaan, en prikkelt hun nieuwsgierigheid en creativiteit. In Speleon kunnen jonge kinderen spelend en onderzoekend bezig zijn binnen een variatie aan uitdagende activiteiten. Leraren en begeleiders verwerven hier de basiskennis over de onderzoekende geest van kinderen en de manier waarop ze die optimaal kunnen stimuleren. Ze leren om uitdagende spelleersituaties te organiseren die goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Workshops

Workshop 1: Een rijke speelleeromgeving

Deze workshop is een eerste uitgebreide kennismaking met Speleon en haar pedagogische benadering. Je ervaart het belang van een goed ingerichte en uitgeruste speelleeromgeving. Je krijgt informatie over het belang van spel voor de ontwikkeling van het kind in het algemeen. Na afloop ben je in staat een verbeterplan voor je eigen ruimte op te stellen.

Workshop 2: Spelbegeleiding

In deze workshop doe je kennis en ervaring op met enkele spel- begeleidingstechnieken. Je leert basistechnieken voor spelbegeleiding en spelregels voor rollenspel. En je leert de valkuilen kennen bij het verwoorden, stimuleren en structureren van spel.

Workshop 3: Opbrengstgericht spelen

De kennis en ervaring over speltechnieken uit de vorige workshop worden nu ingezet om ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Je leert hoe je spelaanbod kan aansluiten bij de verschillende ontwikkelniveaus van de kinderen in de groep.

Workshop 4: Speelwerktijd

Alle elementen uit de voorgaande workshops worden geïntegreerd in deze workshop. Je leert hoe je groepsmanagement eruit hoort te zien, hoe je speelwerktijd kunt plannen met behulp van de geleerde inhoud en hoe je de cyclus ‘vooruitkijken, speelwerk & terugkijken’ kunt toepassen in een situatie waarin kinderen zelf hun spelactiviteiten kunnen plannen.

Op afspraak

Het is mogelijk om je als groep aan te melden voor de workshops in Speleon. Het dagdeel en aanvangstijdstip wordt dan in overleg bepaald.

Locatie

Hogeschool IPABO, locatie Amsterdam.

Alle praktische zaken op een rij

Doelgroep

Leerkrachten, leidsters, studenten, opleiders en onderzoekers die werken met het jonge kind. In deze omgeving kun je samen onderzoeken welke mogelijkheden spel biedt voor de ontwikkeling voor het jonge kind.

Investering

De kosten voor een workshop bedragen € 1.295. Bij het afnemen van drie workshop kunnen we een korting aanbieden. Voor drie workshop zijn de kosten € 3.595.

Startdatum

september 2021

Meer informatie en aanmelden

Informatieblad

Wil je je keuze bespreken met je organisatie en alle informatie bij de hand hebben?

Name(Vereist)
Hidden
Hidden
Hidden

Meta

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Adviesgesprek

portret Ben Snoeij

Ben Snoeijink helpt al meer dan 10 jaar onze cursisten de volgende stap in hun carrière te zetten.

Vraag een adviesgesprek aan

Aanmelden

Zijn al je vragen beantwoord? Enthousiast geworden en klaar om specialist te worden?

Meld je aan!