Rekencoördinator

Wil jij je sterk maken voor goed rekenonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Rekencoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert.

Bekijk opleiding

Diversiteit en kritisch burgerschap

Veel scholen hebben last van de huidige, eenzijdige nadruk op opbrengsten en resultaten. Gelukkig dringt steeds meer het besef door dat we hierin zijn doorgeslagen. Wil jij nadenken over het ‘waartoe’ van het onderwijs?  Word specialist diversiteit & kritisch burgerschap.

Bekijk opleiding

Gedragsspecialist

Hoe ga je om met een complexe leerling? Of met een verstoorde groepsdynamiek? Wil je meer weten over gedragsvraagstukken? En hoe je daar goed mee om gaat? Volg dan de opleiding Gedragsspecialist.

Bekijk opleiding

Verdieping Professionele Leergemeenschappen (PLG)

Ben jij opgeleid tot specialist op het gebied van taal of rekenen? Ga nog een stap verder met het verdiepingstraject binnen een professionele leergemeenschap (plg). Samen met collega’s en cursisten verricht je praktijkgericht onderzoek naar de manier waarop onderwijsvernieuwing kan plaatsvinden.

Bekijk opleiding
Uitgelicht

Rekenspecialist

Ben jij dol op cijfers en getallen en kun je als geen ander uitleggen hoe je daarmee omgaat? Dan is de post-hbo-opleiding Rekenspecialist iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je de kwaliteit van het rekenonderwijs optimaal bewaakt en bevordert. Jij zorgt dat het lesprogramma klopt tot achter de komma.

Bekijk opleiding

Taalspecialist

Is taal echt jouw ding? Dan is de post-hbo-opleiding Taalspecialist dat vast ook. Tijdens deze opleiding leer je hoe je de kwaliteit van het taalonderwijs optimaal bewaakt en bevordert. Of het nu gaat om beginnende of gevorderde geletterdheid, jij zet de puntjes op de i.

Bekijk opleiding

Post-hbo Traject Maakkunde

Leren door te doen. Dat is voor kinderen stimulerend, maar ook voor leerkrachten. Tijdens de training Maakkunde van NEMO Science Museum raak je vertrouwd met technische onderzoeks- en ontwerpopdrachten door ze zelf uit te voeren. Daarna kun je de modules direct toepassen in je eigen klas.

Bekijk opleiding
Uitgelicht

Specialist Jonge kind

Jonge kinderen ontwikkelen zich in spel. Dat weet jij als leerkracht in het primair onderwijs als geen ander. Maar hoe creëer je een rijke speelleeromgeving, waarin kinderen in de volle breedte worden uitgedaagd? Dat leer je op de post-hbo-opleiding Specialist Jonge Kind & VVE.

Bekijk opleiding

Bewegingsonderwijs Blok 1 t/m 3

Iedereen weet wel dat meeste kinderen graag bewegen en spelen. Maar hoe houd je die motivatie vast in het gymlokaal en daarbuiten? Tijdens de post-hbo-opleiding Bewegingsonderwijs leer je daar alles over. Ben jij straks die vakspecialist die ook het wat minder sportieve kind plezier in bewegen geeft?

Bekijk opleiding

Workshops Speleon

In de workshops van Speleon leren leerkrachten en pedagogisch medewerkers de basiskennis om uitdagende spelleersituaties te organiseren die goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Bekijk opleiding
Uitgelicht

Specialist Toekomstgericht Onderwijs

Ben jij die leerkracht bij wie kinderen en collega’s als eerste aankloppen als ze vragen hebben over nieuwe digitale middelen? Word je gewaardeerd om je oplossingsgerichte vermogen en heb je affiniteit met onderzoekend leren? Na afronding van de post-hbo-opleiding Toekomstgericht Onderwijs ben je erkend specialist in het onderwijs van vandaag en morgen.

Bekijk opleiding

Godsdienst en levensbeschouwing

Bijna iedere leerkracht heeft binnen zijn of haar groep te maken met kinderen die ook in religieus of levensbeschouwelijk opzicht van elkaar verschillen. Met de post-hbo-opleiding Godsdienst en Levensbeschouwing kun je je specialiseren in de religieus diverse klas, maar ook in één religie.

Bekijk opleiding

Taalcoördinator

Wil jij je sterk maken voor goed taalonderwijs en heb je leidinggevende kwaliteiten? Dan is de post-hbo-opleiding Taalcoördinator iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je onder jouw beleid de kwaliteit van het taalonderwijs optimaal bewaakt en bevordert. 

Bekijk opleiding