Mentor en werkplekbegeleider

Als aanstaande mentor werk je tijdens deze cursus met de praktijk van je eigen school. Je leert cursisten in de praktijk te begeleiden en te beoordelen. Het is een voordeel wanneer je tijdens de opleiding zelf mentor bent van een student van Hogeschool IPABO.

Bekijk opleiding

Hbo’er in de voorschool

De overheid stelt steeds hogere eisen aan de educatieve kwaliteit van voorscholen en kinderopvang. Vanaf 2022 wordt het voor alle Nederlandse gemeenten zelfs verplicht om hbo’ers in te zetten in de voorschoolse educatie (ve). Vergroot je kansen en volg de bijscholing Hbo’er in de voorschool.

Bekijk opleiding

Workshops Exploreon

Wetenschap en technologie sluiten perfect aan bij de verwondering van kinderen. Via onderzoek en ontwerpend leren kunnen ze op ontdekkingsreis gaan. Natuurlijk is een goede leerkracht die ze daarbij begeleidt essentieel. In de workshops van het Exploreon leer je hoe jij de wetenschappers in de dop tot bloei brengt.

Bekijk opleiding

Inductiefase

Hoe krijg je het voor elkaar om je (eerste) jaren als leraar tot een succes te  maken? Wat komt er allemaal kijken bij jouw dagelijks handelen? Hoe verdeel je de aandacht over de verschillende werkzaamheden? Hoe ziet jouw werkstijl eruit en hoe draagt deze bij aan je eigen ontwikkeling?

Bekijk opleiding
Uitgelicht

Verdiepende onderwijsmodules

Wil je nog professioneler worden en je bijvoorbeeld verdiepen in hoogbegaafdheid, taaldidactiek of oudercommunicatie? Of wil je kinder-EHBO kunnen toepassen of specialist worden op het gebied van cyberpesten? Kies dan voor een van onze vele verdiepende onderwijsmodules.

Bekijk opleiding

Schoolopleider en werkveldassessor

Heb jij mensenkennis en ben je goed in coördineren? Als leerkracht in het basisonderwijs kun je bij Hogeschool IPABO worden opgeleid tot schoolopleider en werkveldassessor. Jij bent straks de onmisbare schakel tussen bestuur, leerkracht en student.

Bekijk opleiding

Workshops spelend leren

In de workshops Spelend leren organiseren leraren en pedagogisch medewerkers om uitdagende spelleersituaties die goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Bekijk opleiding