Workshops spelend leren

In de workshops spelend leren van het Speleon organiseren leraren en pedagogisch medewerkers om uitdagende spelleersituaties die goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Bekijk opleiding

Schoolopleider en werkveldassessor

Ben jij straks de onmisbare schakel tussen bestuur, leraar en student? Als leraar in het basisonderwijs kun je bij Hogeschool IPABO worden opgeleid tot schoolopleider en werkveldassessor. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de werkplekbegeleider en je begeleidt soms ook docenten binnen de school. 

Bekijk opleiding
Uitgelicht

Verdiepende onderwijsmodules

Wil je nog professioneler worden en je bijvoorbeeld verdiepen in hoogbegaafdheid, taaldidactiek of oudercommunicatie? Of wil je kinder-EHBO kunnen toepassen of specialist worden op het gebied van cyberpesten? Kies dan voor een van onze vele verdiepende onderwijsmodules.

Bekijk opleiding

Workshops onderzoekend leren

De verwondering van kinderen vormt een mooi vertrekpunt voor hun eerste kennismaking met wetenschap en technologie. Via onderzoek en ontwerpend leren kunnen ze op ontdekkingsreis gaan. Natuurlijk is een goede leraar die ze daarbij begeleidt essentieel. In de Workshops onderzoekend leren leer je hoe jij de wetenschappers in de dop tot bloei brengt in ons Exploreon.

Bekijk opleiding

Hbo’er in de voorschool

Vanaf 2022 is het voor alle Nederlandse gemeenten verplicht om hbo’ers in te zetten op voorscholen en de kinderopvang. Vergroot je kansen en volg de bijscholing Hbo’er in de voorschool. Je wordt opgeleid tot pedagogisch beleidsmedewerker en kunt functioneren als coach, werkzaam zijn op de groep of bezig zijn met het pedagogisch beleid van de voorschoolse voorziening.

Bekijk opleiding

Inductiefase

Hoe krijg je het voor elkaar om je (eerste) jaren als leraar tot een succes te  maken? Hoe verdeel je de aandacht over de verschillende werkzaamheden? Als je nog niet zo lang werkt als leraar, loop je ongetwijfeld nog tegen dit soort cruciale vragen aan. In de inductiefase zijn verschillende workshops te volgen waarin je onder meer praktische strategieën leert.  

Bekijk opleiding

Mentor en werkplekbegeleider

Als aanstaande mentor werk je tijdens deze cursus met de praktijk van je eigen school. Je leert cursisten in de praktijk te begeleiden en te beoordelen. Het is een voordeel wanneer je tijdens de opleiding zelf mentor bent van een student van Hogeschool IPABO.

Bekijk opleiding